A kormánypárti polgármester a sajtóból értesült

Jó napjai voltak a választások környékén a közpénzmilliárdokat eltűntető Rétvári-hálózatnak. A KDNP-s képviselő titkárának alapítványa két nagy értékű ingatlant is megkapott a Nemzeti Vagyonkezelőtől ingyenesen. Ő, Bajor Gergő volt az, aki a kampány során testével védte a kellemetlen kérdésektől a rétesespult mögé menekülő Rétvári Bencét. Ha kell, testőr, ha kell, stróman. Úgy tűnik, itt a fizetség.

Az országgyűlési választás után négy nappal jelent meg az az Orbán Viktor által jegyzett rendelet, amely ingyenesen a Dunakanyari Védegylet Alapítvány tulajdonába adja a Káptalan utca 16. szám alatti váci ingatlant. A több száz millió forint értékű épületet többek közt raktárként használta egy, a Fideszhez közeli műgyűjtő.

Az önkormányzat évek óta egyeztetett a Nemzeti Vagyonkezelővel a városi tulajdonba vételről, hogy ott egy közösségi épületet valósítson meg. Úgy tudjuk, hogy az állami szervezettől nem hivatalosan azt az indoklást kapták, hogy szó sincs semmilyen szakmai döntésről, az ingatlant politikai okokból kapta meg Rétvári Bence köre. A csaknem négymilliárd forint közpénzt zsebre tevő hálózat azonban nemcsak Vácon gyarapodott ingyen és bérmentve.

A Magyar Narancs írt arról, hogy a Rétvári kampányeseményeit is szervező Dunakanyari Védegylet Alapítvány Szobon is megszerzett a város elől egy több százmilliós ingatlant. Az önkormányzat eredetileg lakásokat alakított volna ki a több mint 1000 négyzetméteres épületben, melyet végül Rétvári emberei vehetnek birtokba. Az ügy pikantériája, hogy a város fideszes polgármestere sem tudott arról, hogy a vasút melletti ingatlan átkerült Rétvári emberének a tulajdonába: az újságírótól tudta meg, hogy véget ért a szobi lakásprojekt, legalábbis a 6 évvel ezelőtt kiszemelt ingatlanban.

Ezt az ingatlant is birtokba vehetik Rétvári emberei hamarosan. De legalább NeMkElL hÁbOrÚzNI meg Jurcsán.

Érdekesség, hogy épp az alapítványával százmilliós ingatlanvagyonhoz jutó Bajor Gergő támadta az általa évekkel ezelőtt megvásárolt nagymarosi csicskasajtóval, a hazugságai miatt folyamatosan pereket vesztő Vác Online-nal Vác jelenlegi vezetését azzal, hogy a város ingatlanvagyona családtagokhoz vándorol.

Nyilván ezt semmilyen dokumentummal nem tudták alátámasztani a váci és szobi ingatlanvagyon lenyúlásához asszisztáló propagandisták. A váci ingatlaneladásokból befolyt összeg ugyanis egy speciális városi alszámlára kerül, amelyekből kizárólag fejlesztések finanszírozhatók. De úgy tűnik, Rétvári bizalmasának az is elegendő, ha legalább az elvakult Fidesz-szavazók nem arról beszélnek, hogy főnöke képviseletében, hogy íratja nevére szép lassan a Dunakanyar értékesebb épületeit.

A váci hulladékszállítás problémájának megoldásával is foglalkozhatna harácsolás helyett Rétvári Bence. A hulladékszállítás ugyani államosított feladat, nem véletlen, hogy az állami kukaholdingnak kell fizetni a szemétdíjat.

Ameddig Rétvári Bence köre százmilliós ingatlanok lenyúlásával foglalkozik, addig olyan valóban állami hatáskörbe tartozó helyi ügyeket hagy figyelmen kívül a KDNP-s képviselő, mint a