Végighazudta a kampányt a Fidesz, hogy aztán a letagadott megszorításokat bevezesse és megfizettesse a magyar emberekkel. Gyakorlatilag ez a lényege Inotay Gergely legújabb Facebook posztjának.

A váci alpolgármester szerint a jelen gazdasági helyzetért egyértelműen a 12 éve kétharmaddal kormányzó Fidesz felel. Így közvetett szerepe van a megszorításokban, a brutális élelmiszerárak kialakulásában az olyan párttagoknak is, mint Szádoczki Imre, a váci Fidesz vezetője.

Rétvári Bencét a választás során egy állami milliárdokkal kitömött hálózat segítette, az ellene induló Inotay Gergelyről pedig a legkülönbözőbb hazugságokat terjesztették. Erre reflektál posztjában a civil alpolgármester, aki a Vác Online nevű fideszes hazugsággyár választás előtti politikai hirdetését tette közzé ismét, amelyben Hujbert István álhírgyáros azt sugallja, hogy a Fidesz nem készül megszorításokra. 

Inotay posztjában felsorolja azt, hogy mivel verték át eddig Orbán Viktorék a választókat és milyen megszorításokat vezettek be eddig. Kifogásolja, hogy a katás vállalkozókat bünteti a kormány, annak érdekében viszont minden létező fórumon kardoskodik, hogy a gazdag multik a lehető legkevesebbet adózzanak Magyarországon. Majd folytatja a Fidesz-kormányzás legfrissebb eredményeivel, az élelmiszerek brutális drágulásával, a szemétszállítás összeomlásával, a közmunka visszavágásával és azzal, hogy a forint értéke soha nem látott mélységbe zuhant – még az ukrán hrivnyához képest is gyengült.

A posztjában szereplő képpel kapcsolatban az alábbiakat írja:

„A fenti képen olvasható üzenettel még márciusban haknizta körbe Rétvári sleppje a helyi sajtót, mondván, hogy „megszorításokra készülök”. Ha vicces kedvemben lennék, akkor írhatnám azt, hogy valaki értesítse már a fideszeseket arról, hogy ne a „baloldal programját” hajtsák végre, hanem a sajátjukat.

Aki 1+1-et össze tud adni, az már márciusban is látta, hogy komoly kiigazításokra van szüksége a magyar gazdaságnak. Ezt az ellenzék a kormányzati kiadások (például a Rogán-féle minisztérium kiadásainak megvágásával és a luxusberuházások leállításával) csökkentésével mérsékelte volna. Erről beszéltem akkor is. Mert az igazság bármilyen kellemetlen, hazudni bűn.”

Sorait azzal zárja: „Bízom benne, hogy a Szádoczki Imre vezette váci Fidesz is szembe fog nézni azzal a ténnyel, hogy pártjuk kormányzása miatt radikálisan drágult a megélhetés közel egy év leforgása alatt. Sok lelki erőt kívánok nekik ahhoz is, hogy feldolgozzák a több százezer, ha nem millió magyar ember átverését és félrevezetését!”